BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


24. heinäkuuta 2014

Ekaa kertaa maastoesteitä!

Tänään suunnattiin Viivin kanssa Ratun tallille hyppäämään maastoesteitä! Kaisa oli myöskin mukana meitä hypyttämässä! Kummallakaan hevosella ei  ole koskaan ennen  olla oltu hyppäämässä maastoesteitä joten sen puolesta hiaman jännitti mitäköhän tästäkin reissusta oikein tulee. Tässä melkoinen kuvapläjäys tästä päivästä joten kuvat puhukoot puolestaan! Valitettavasti tällä kertaa videomateriaalia ei ole ollenkaan vaikka videokamera kyllä mukana olikin. Kuvaaja oli unohtanut painaa kuvausnappia joten yhtäkään estettä ei valitettavasti tallentunut videolle, noh ainakin yksi syy vielä tänä kesänä lähteä uudelleen hyppäämään maastoesteitä! ;)

Tallille saapuessa varustettiin hevoset ja suunnattiin verkkaamaan kentälle. Vitsi miten upeat puitteet tuolla tallilla oikein onkaan! 

Itsenäisesti verkattiin ravissa sekä laukassa jonka jälkeen otettiin muutamat hypyt kavaleteille ja siitä suunnattiin sitten itse asiaan! Lähdettiin kävelemään poluille päin missä aloitettiin tulemaan esteitä! Alussa tultiin yksittäistä punaista lankku tyyppistä estettä. Hetken päästä tämän jälkeen jatkettiin yksittäiselle puiselle tukki esteelle. Ensimmäiselle esteeelle gee himan kyttäsi mutta meni kumminkin yli jäätävällä ilmavaralla! 
Tukki-esteelle kiellettiin kerran mutta uudestaan yrittämällä ja hiaman hevosta rohkaisemalla mentiin jälleen kamalalla ilmavaralla yli! Gee oli hieman hämmentynyt ja katselikin sen näköisenä,että mitä nämä esteet oikein ovat ja mikä idea tässä oikein on :D Muutaman yksittäisen hypyn jälkeen tulimme pienen radan: suoralla pitkällä linjalla olevat kolme estettä, laukattiin toinen suora takaisin päin, käännettiin vasemmalle ja hypättiin renkaista tehty este, jonka jälkeen hypättiin sama tukkieste kuin aikaisemminkin, mutta tällä kertaa toisesta suunnasta.. Näiden jälkeen vuorossa oli banketti jota tultiin pari kertaa! Banketilta jatkettiin matkaa portaisiin.Gee ei oikein hoksannut,että siitä pitäisi kiivetä mäki ylös ja livahtikin pari ensimmäistä kertaa sivuun. Uusiksi yrittämällä kiivettiin portaat ensin ravissa jonka jälkeen laukassa.
Banketilla


Portaiden jälkeen suunnattiin pienelle kentälle jossa hypättiin risu-estettä sekä  hiaman suurempaa tukkia ja kapeaa mökkiestettä. Mökki osottautuikin hiaman haasteellisemmaksi sillä se oli niin kapea! Jo kaukaa gee lähti sitä kyttäämään ja gee pääsi sille kieltämään..uusiksi yrittämällä kumminkin päästiin melkoisella ilmavaralla yli! 
Hieno Gee!
Lopuksi hypättiin vielä sarjaa josta jatkettiin laukassa mäki ylös, -käännyttiin ja tultiin sarja toisesta suunnasta.

 

Viimeiseksi suunnattin vielä veteen! Gee ei aluksi suostunut menemään veteen ollenkaan ja hetki siinä menikin ennen kuin se suostui monen yrityksen kautta hiaman epäröiden sinne menemään. Kerran kun sen sai veteen niin sen jälkeen tamma lompsi vedessä ihan innoissaaan. Pari kertaa ravattiin veden läpi sekä hypättiin vedestä pois! Oli kyllä hurjan hauskaa niin kuskien kuin hevostenkin mielestä!

Loppuravit ravailtiin kentällä josta käytiin vielä kävelemässä Viivin kanssa loppulenkki jonka jälkeen otettiin hevosilta suojat pois ja käytiin vielä vedessä! Hevoset pääsivät  viilentämään jalkojaan veteen. Siinäkös kummatkin niin Pertti kuin Glitterikin innostuivat ja polsikvat ja kuopivat vettä joka suuntaan!
Kaikenkaikkiaan jäi kyllä hyvä fiilis ekoista maastohyppelöistä! Itse en koskaan jännitä kisoja taikka mitään muutakaan mutta en tiedä mistä johtui,että maastoesteitä lähdin itse jännittämään etenkin ensimmäisten esteiden jälkeen vielä enemmän! Viivikin nauroi,että näytin melkoisen kalpealta ja kauhistuneelta jossain kohtan :D Parin kiellon jälkeen olin entistäkin epävarmempi mikä vaikutti myös hevoseen, kun itse epäröin niin epäröi hevonenkin. Parin onnistuneen hypyn jälkeen itsekkin sain lisää varmuutta ja uskalsin ratsastaa kunnolla loppuun asti. Lähinnä alussa jännitin,että kaahataan kamalalla vauhdilla taikka geen kieltävän esteille.  Hauskaa kumminkin oli ja hengissä  selvittiin ja loppuun päin menokin alkoi paranemaan. Seuraavalla kerrolla meno varmasti on jo vähän varmempaa kuin mitä nyt ensimmäisellä kerralla. Toivonmukaan vielä kesällä lähiaikoina päästäisiin uudelleen!
Loppukevennykseksi, tätä mieltä Glitter taisi olla koko reissusta! :D

14 kommenttia:

  1. Voi vitsit tuli taas ikävä niitä aikoja kun treenas viikottain tuolla, oli valinnan varaa missä ratsastaa! :D teijän meno näyttää kuvissa ainakin tosi kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ainii eiks sulla ollu tuol joku vuokralla? joo varmaan, tuol on kyl ihan huippu puitteet! :) kiitoos! :)

      Poista
    2. Joo tai ei ratulta mut käytiin ratun kentällä kun oli kävelymatkan päässä :)

      Poista
  2. Blogisi on arvosteltu :)

    http://avuilla.blogspot.fi/2014/07/blogiarvostelut-osa-3.html

    VastaaPoista
  3. Hihi, tosi tutun näköinen paikka. Itse vuokrasin aiemmin tuolla tallilla Siru-suokkia! :) ja voi harmi kun kuvaaja unohtanu painaa nappia päälle! Ehkä ens kerral muistaa paremmin painaa.. Heheh. Tosi kivoja kuvia tuli! Susta taitaa tulla kenttäratsastaja! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muistanki ku kattelin kuvista et oot tuolla tallilla sitä vuokranu! :) no niimpä mut onneks sentään kuvat onnistus! hahha taai sitten ei, olihan toi ihan kivaa vaihteluu mut taidan ihan suosiol pysyy vaan niissä rataesteissä! ;D

      Poista
  4. Vautsi, kivoja kuvia ja hyvinkerrottu postaus! Ulkoasu on ihanan rauhallinen ja kivat nuo varjot kirjoitusalueen reunoilla. :)

    - Elämän murusia -

    VastaaPoista
  5. Olipas tää kiva postaus kun oli vähän vaihtelua tavallisempiin teksteihin! :)

    VastaaPoista
  6. Vau! Liityin ehdottomasti lukijaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! olit muuten tasan 200 lukija, tervetuloa! :)

      Poista
  7. Blogisi on arvosteltu. :)

    http://epaonnistumisestaoppii.blogspot.fi/2014/07/41-blogiarvostelut-iii.html

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016