BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


4. toukokuuta 2015

Uusi tuttavuus

Sunnuntaina päädyin kokeilemaan aika extemporesti tallilaisemme isohkoa 7-vuotiasta kimoa pv ruunaa St.lota kun osuttiin tämän omistajan Aleksandran kanssa samaan aikaan tallille. Ratsastin kentällä yhteensä ehkä vajaa tunnin verran tutustuen hevoseen.  Selkään kiivetessä ja pari kierrosta kävellessä hevosesta kuoriutui todella paljon samanlaisia piirteitä kuin mitä aikaisempi vuokrahevoseni muutaman vuoden takaa Simposon oli ja  jotenkin tietyllä tapaa St.lo muistutti jokseenkin luonteeltaan ja aavistuksen ratsastettavuudeltaan Simpsonia. Hevonen tuntui käynnissä kovin hätäiseltä ja malttamattomalta ja huomio kiinnittyikin helposti ympärillä tapahtuviin asioihin kuin itse työntekoon. Kovin ruuna olisi koko ajan halunnut säheltää jotain omaa mutta lähti kumminkin pikkuhiljaa keskittymään itse työntekoon kunhan vain jaksoi työstää käyntiä tarpeeksi kauan.


Ruunalla oli kyllä aivan valtavan isot askeleet ja tuntui etten mukautunut niihin sitten yhtään. Etenkin laukassa huomasi kuinka vaikea olikaan istua alas satulaan.. Otinkin siis laukkaa ihan suosiolla kevyessä istunnassa päädyssä isolla ympyrällä. Laukan kokoaminen tuntui olevan ruunalle kovin hankalaa ja etenkin laukassa sai kyllä koko ajan muistaa olla ratsastamassa tarpeeksi jalalla. Loppuraveissa ruuna tuntui todella kevyeltä ja suht rennolta joten lopettelin siihen kun hevonen tuntui hyvältä. Ruuna täyttikin odotukset positiivisesti ja ostottautui oikein näppäräski osaavaksi kaveriksi! Tosin ei ehkä aivan ollut minun tyylinen hevonen juurikin suurehkon kokonsa sekä isojen askeliensa puolesta mutta muuten oikein  symppis kaveri!

Vaikka aina onkin  kivaa ja opettavaista päästä kokeilemaan myös muitakin hevosia niin voi,että miten tuntuikin kovin kotoisalta ja tutulta kiivetä Glitterin selkään tämän ison kaverin jälkeen. Tulikin oikein havahduttua miten Gee onkin juuri mun tyylinen ja näköinen hevonen!



Tuleeko teidän yleensä ratsastettua muilla erillaislla hevosilla? 

10 kommenttia:

  1. Näytit tosi kivalta tuon hepan selässä! :)

    VastaaPoista
  2. Vitsit kuin mageen näkönen kaveri! Ei myöskään helpon näköinen ollut, sulla on tosi hyvä ote ratsastukseen :) Ja kyllä ite ratsastan aika paljon erillaisilla hevosilla :)

    http://pilanpaiten.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on kyllä aikas magee muttei tosiaan ihan sieltä helpoimmasta päästä.. Kiitos! :)

      Poista
  3. Hienon näkönen hevonen ja hienosti sä sillä menit! :)

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näytti! Tosin Gee sopii sulle kyl satakertaa paremmin mut mukavan näkönen uus kaveri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehh joo oon täysin samaa mieltä! Mut kiitos :))

      Poista
  5. Makian näköinen peli! Tosin Geen selkään sovitkin paremmin ;-) Noilla pikkunäppärillä on kauheen kiva ratsastaa kun kietoutuvat jalkojen ympärille helposti - kostoksi sitten isompien kanssa tuntuu että hallintalaitteet on ihan hukassa :-D itse tulee ratsastettua töissä paljon eri hevosia, niin ei onneksi kerkeä juurtumaan vain omaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehhe täysin samaa mieltä! Joo tuntui Glitterin jälkeen kovin pieneltä tuolla selässä :D Toi onkin hyvä,että pääsee menemään paljon erillaisilla hevosilla ettei niinkään jumitu vain siihen yhteen.. Itekki aina mahdollisuuden tullen meen enemmän kun mielellään muillakin hevosilla, siinä sitä itekki pääsee hyvin oppimaan! :)

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016