BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


4. kesäkuuta 2017

Kisakauden avaus!

Vielä kun tämän päiväisistä kisoista asiat ovat sen verran hyvin muistissa päätin tulla samantien raapustamaan kuulumiset myös blogin puolelle! Monet ovat päässeet aloittamaan kisakautensa jo hyvissä ajoin, ensin hallissa ja nyt myöhemmin ulkokenttien puolella. Ministerin kanssa oltiin jo itseasiassa katsottu muutamia aikaseimpia ulkokisoja mutta kaikki menivät omien työvuorojen kanssa harmillisesti päällekkäin joten ollaan vain odoteltu sopivia kisoja joista aloittaa. Tänään sunnuntaina  päätettiin lähteä Ministerin kanssa meidän ensinmäisiin yhteisiin kisoihin lähitallille! 

 Itselläni tätä kilpailutaukoa on kertynyt tässä ihan mukavasti. Edellinen startti taitaa olla viime vuoden syyskuussa aluekisoissa. Glitterin kansa epäonnistumisten myötä tuolloin musta tuli varsinainen jännittäjä ja jatkuvat epäonnistumiset söivät itseluottamusta aikalailla. Päätettiin aloittaa kilpailukausi lähitallin pienissä seurakisoissa hyppäämällä kilpailuiden viimeinen 90cm luokka. Esteet tuntuivat ja näyttivät ihan hurjan pieniltä siihen nähden mitä ollaan nyt kotona päästy hyppäämään. Arvostelultaan luokka oli 367.1 eli perusradalta jatkui suoraan uusintaan. Kiva sekä simppeli kolmentoista esteen rata!


Verkassa Minkku tuntui alkuun aavistuksen tahmealta ja tuntui ettei sitä oikein jaksanut verkkahypyissä kiinnostaa tuollaiset pikkuesteet. Otin kevyessä istunnassa reipasta laukkaa muutaman kierroksen, pikkuhiljaa Minkkukin alkoi heräillä. Verkkaesteille saatiin sujuvia hyviä hyppyjä jonka jälkeen jäätiinkin odottelemaan omaa vuoroamme!  Alkuun ajattelin,että ratsastan vain pitkät ja sujuvat tiet mutta tuo ajatus jäikin vain ajatukseksi :D Radalla Ministeri ei kyllä enään yhtään tuntunut tahmealta ja imi sopivasti esteille. Kaarteet pääsin ratsastamaan hyvässä rytmissä jonka vuoksi uskalsinkin lähteä toisessa vaiheessa kääntämään lyhyemmät tiet. Jossain kohtaan ehkä vähän jopa liian lyhyet,mutta esteet olivat sen verran pieniä ettei tuossa ollut Ministerille mitään ongelmaa. Päinvastoin tuntui,että Minkku itse oli kääntymässä noista kohtaa,että hän handlaa. Videolle rata ei tallentunut mutta hurjan iso kiitos kuvista Emmalle! 

Laukka pyöri ja sain tuotua juuri niihin paikkoihin joihin halusinkin.  Olisikohan ollut 10 este josta tuli puomi mukaan ihan hipaisusta. Ilman puomia oltaisiin ajan puolesta voitettu koko luokka. Naurettiinkin,että nälkä taisi kasvaa vähän syödessä kun niin näppärästi onnistui käännökset. Kaikenkaikkiaan näistä meidän yhteisistä ensimäisistä kisoista jäi kyllä erittäin hyvä fiilis! Vaikka kyseessä olikin tuollaiset ihan pikkukisat, saa omaan tekemiseen silti lisää sitä itsevarmuutta ja tuntumaa siitä,ettei se oma ratarutiini aivan kadoksissa ollutkaan kisarutiinin puuttumisesta huolimatta. Tästä on oikein hyvä jatkaa! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016